В Харькове готовятся к новому отопительному сезону

27.09.2005, 17:45

ДК "Газ Украины" провела в г. Харьков совещание по актуальным вопросам подготовки к новому отопительному сезону. (укр.)

Дочірня компанія "Газ України" НАК "Нафтогаз України" провела у м. Харкові нараду з актуальних питань підготовки до нового опалювального сезону, застосування нового законодавства в паливно-енергетичній сфері із керівниками підприємств, що виробляють тепло для населення, бюджетних установ і організацій, а також газотранспортних та газопостачальних організацій міста й області.

В обговоренні актуальних питань життєдіяльності регіону взяли участь генеральний директор ДК "Газ України" Олександр Болкісєв, голова Харківської облдержадміністрації Арсен Аваков, харківський міський голова Володимир Шумилкін, керівники місцевих органів влади та Компанії.

Учасники наради розглянули, зокрема, організаційні заходи щодо якнайефективнішого застосування механізму реалізації Закону України "Про заходи, спрямовані на забезпечення сталого функціонування підприємств паливно-енергетичного комплексу", а також постанови Кабінету Міністрів України "Про заходи щодо проведення у 2005 році розрахунків з погашення зобов'язань держави за знеціненими грошовими заощадженнями громадян в установах Ощадного банку колишнього СРСР шляхом погашення заборгованості за житлово-комунальні послуги".

У виступах керівників ДК "Газ України", місцевих органів влади було вказано на низький рівень роботи з населенням підприємства з газопостачання та газифікації "Харківгаз", недостатню інфраструктуру місцевих установ Ощадбанку, що ускладнює оформлення громадянами заборгованості за житлово-комунальні послуги. Для усунення недоліків, що не дозволяють у повній мірі використати можливості рішень уряду щодо погашення заборгованості за житлово-комунальні послуги, було прийнято низку організаційно-практичних заходів.

Керівники ДК "Газ України" та місцевих органів влади розглянули на нараді також порядок постачання природного газу для підприємств області в осінньо-зимовий період.

Керівництво місцевих органів влади підтримали рішення ДК "Газ України" створити у місті Харкові філію Компанії. Як зазначив Генеральний директор ДК "Газ України" Олександр Болкісєв, створення у місті філії Компанії, виконання прийнятих на нараді рішень й заходів на їх реалізацію дозволить підвищити надійність газових мереж Харкова, залучити додаткові інвестиції для їх розвитку, рівень та якість послуг з газопостачання розміщеним тут підприємствам, і передусім жителям потужного промислового, культурного і наукового центру, яким є Харків.
По материалам пресс-службы ДК "Газ Украины".

Читайте також