ДК "Газ Украины" будет заключать договора лишь при условии 100-процентных расчетов за газ

29.09.2005, 12:50

ДК "Газ Украины" будет заключать договора на поставку газа предприятиям коммунальной собственности теплоэнергетикам в отопительный сезон при условии 100-процентных расчетов за потребленный в 2005 году газ. (укр.)

ДК "Газ України" НАК "Нафтогаз України" укладатиме угоди на постачання газу в опалювальний період підприємствам комунальної теплоенергетики та виділятиме відповідні обсяги лише за умови 100-відсоткової оплати за природний газ, спожитий з 1 січня до 30 вересня 2005 року. Про це вчора на нараді з питань підготовки до опалювального сезону 2005-2006 років, що відбулася у Львівській облдержадміністрації наголосив заступник Генерального директора ДК "Газ України" Володимир Денис. У ній взяли участь перший заступник голови Львівської облдержадміністрації Мирослав Сеник, керівники місцевих органів влади, теплопостачальних підприємств Львівщини.

Учасники наради наголосили на необхідності приведення тарифів на послуги теплопостачання до рівня собівартості послуг у першу чергу шляхом оптимізації видатків теплопостачальних підприємств, своєчасного виділення дотацій з місцевих бюджетів підприємствам комунальної теплоенергетики, тарифи яких не відшкодовують собівартості виготовленого тепла, а також неухильного погашення до 1 жовтня заборгованості теплопостачальних підприємств за спожитий поточного року газ.

Під час наради було також дано низку доручень теплопостачальним підприємствам області щодо активізації роботи з населенням з погашення боргів відповідно до вимог постанови Кабінету Міністрів України "Про заходи щодо проведення у 2005 році розрахунків з погашення зобов'язань держави за знеціненими грошовими заощадженнями громадян в установах Ощадного банку колишнього СРСР шляхом погашення заборгованості за житлово-комунальні послуги".

Станом на 26 вересня поточного року заборгованість підприємств комунальної теплоенергетики Львівської області за спожитий газ складала 8,7 млн. грн., 5,6 млн. грн. з яких заборгували підприємства комунальної теплоенергетики м. Львова. Рівень розрахунків підприємств ТКЕ Львівщини з початку 2005 року склав 88%. Повні розрахунки за спожитий в поточному році природний газ забезпечили такі теплопостачальні підприємства Львівщини, як "Стрийтеплоенерго", ДКП "Стебниктеплоенерго", НВП "Енергія- Новояворівськ", КП "Радехівтеплоенерго", "Жидачівтеплоенерго", Новокалинівське управління житлово-комунального господарства та деякі інші.
По материалам пресс-службы ДК "Газ Украины".

Читайте також