В Норвегии проходит планирующая конференция многонациональных учений "Стадфаст Джо - 2006"

11.01.2006, 11:43

Проекты Сертификации и Инструкции по планированию многонациональных командно-штабных учений "Стадфаст Джо - 2006" разрабатывают участники планирующей конференции, которая проходит в Норвегии. (укр.)

11 січня у норвезькому місті Ставангер розпочалася початкова конференція з планування багатонаціонального командно-штабного навчання батальйонного рівня сил реагування НАТО "Стадфаст Джо - 2006".

У роботі конференції беруть учать представники країн-членів і партнерів НАТО. Нашу державу на заході представляє офіцер Командування Сухопутних військ ЗС України.

Планом роботи конференції передбачено розробити проекти Специфікації та Інструкції з планування навчання, а також розглянути пропозиції щодо організації майбутнього навчання. Учасники конференції також планують розробити меморандум про взаєморозуміння, визначити сили та засоби, які залучатимуться до навчання від країн-учасниць.

Багатонаціональні командно-штабні навчання батальйонного рівня сил реагування НАТО "Стадфаст Джо - 2006" заплановано провести у листопаді поточного року на території Норвегії. Передбачається, що Збройні Сили України будуть представлені на маневрах офіцерами Командування Сухопутних військ ЗС України та 8-го армійського корпусу, який входить до складу Об'єднаних сил швидкого реагування.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також

Читайте также