Глава оборонного ведомства подписал документ о ротации украинских миротворцев в 2006 году

04.01.2006, 12:45

Министр обороны Украины Анатолий Гриценко подписал Директиву о проведении в 2006 году ротаций национальных миротворческих контингентов в Косово и Либерии. (укр.)

Як зазначається у Директиві, ротацію 56-го окремого вертолітного загону ЗС України, який виконує завдання Місії ООН у Ліберії, буде проведено двічі - в період з 15 квітня по 15 травня та з 15 жовтня по 15 листопада, а ротацію національної складової спільного українсько-польського батальйону "УкрПолбат" багатонаціональної бригади "East" сил КФОР у Косовому один раз у період з 17 липня по 17 серпня.

У січні-березні цього року, після надходження від Секретаріату ООН повідомлення стосовно остаточного терміну заміни 3-го окремого інженерного батальйону ЗС України, заплановано здійснити його виведення зі складу Тимчасових Сил ООН у Південному Лівані.

Директивою також чітко визначено порядок та умови призначення військовослужбовців до складу українських миротворчих контингентів. Так, відбір та призначення на посади рядового, сержантського та старшинського складу миротворчих підрозділів здійснюватиметься з числа військовослужбовців за контрактом. При цьому перевага надаватиметься військовослужбовцям частин і з'єднань Об'єднаних сил швидкого реагування, аеромобільних військ і військ спеціального призначення. Зокрема, національна складова "УкрПолбату" тепер комплектуватиметься на базі 30-ї окремої механізованої бригади, яка входить до складу ОСШР та бере участь у експерименті зі 100% комплектування військовослужбовцями-контрактниками.

Міністр оборони України категорично заборонив призначати двічі на одну і ту саму керівну посаду, а також на посади, пов'язані з розподілом матеріальних цінностей осіб, які вже проходили службу у даному миротворчому контингенті.

Кандидатів на посади від командира роти й вище, а також начальників служб миротворчих контингентів обов'язково розглядатиме атестаційна комісія Командування Сухопутних військ ЗС України, а кандидатів на посади командирів та заступників командирів контингентів розглядатиме Вища атестаційна комісія Міністерства оборони України.

Директивою також визначено проведення інспекційних перевірок миротворчих контингентів впродовж періоду їх діяльності в країнах перебування.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також

Читайте также