Министр обороны Украины находится с визитом в Сербии

12.12.2006, 12:33

Начался визит в Республику Сербия министра обороны Украины Анатолия Гриценко, в рамках которого он познакомится с условиями выполнения заданий украинскими миротворцами в Косово и проведет ряд встреч с командованием сил КФОР. (укр.)

Сьогодні, 12 грудня, до автономної провінції Косове (Республіка Сербія) з візитом прибула українська військова делегація на чолі з міністром оборони України Анатолієм Гриценком.

Основна мета візиту полягає у ознайомленні міністра оборони України Анатолія Гриценка з ходом та умовами виконання завдань українськими миротворцями у Косовому, ознайомленні із суспільно-політичною обстановкою у регіоні та проведенні зустрічей з командуванням сил КФОР, багатонаціональної тактичної групи "Схід" та головою тимчасової адміністрації Косового паном Йохімом Рюкером.

Сьогодні, в рамках візиту, у столиці Косового Приштіні у штабі сил КФОР міністр оборони України Анатолій Гриценко проведе зустріч із заступником командувача сил КФОР генерал-майором Роберто Бернардіні.

Перебуваючи на американській військовій базі "Bondsteel", глава українського оборонного відомства зустрінеться з новопризначеним командиром багатонаціональної тактичної групи "Схід" сил КФОР бригадним генералом Дугласом Ерхартом. Саме у складі цього багатонаціонального з'єднання виконують завдання українські миротворці національної складової спільного українсько-польського миротворчого батальйону "УкрПолбат".

На базі "Bondsteel" Анатолій Гриценко також ознайомиться з роботою тактичного оперативного центру багатонаціональної тактичної групи "Схід", умовами життя і побуту українських миротворців та заслухає доповідь командира української національної складової "УкрПолбату" підполковника Олександра Павлюка.

Ввечері Анатолій Гриценко зустрінеться з частиною особового складу українського миротворчого контингенту, яка дислокується на військовій базі "Bondsteel", та вручить нагороди кращим військовослужбовцям. По завершенні зустрічі та церемонії нагородження для українських миротворців відбудеться концерт популярної вітчизняної групи "Океан Ельзи". 13 грудня міністр оборони України Анатолій Гриценко відвідає базовий табір "Бреза" українського миротворчого контингенту, що знаходиться у населеному пункті Брезовиця муніципалітету Штрпце. Там керівник вітчизняного оборонного відомства ознайомиться з суспільно-політичною обстановкою у зоні відповідальності та ходом і умовами виконання завдань українськими миротворцями.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також