580 украинских миротворцев встретят Новый год за границей

28.12.2006, 11:52

580 военнослужащих Вооруженных Сил Украины встретят Новый 2007 год вдалеке от дома, выполняя благородную и ответственную миссию по обеспечению мира и стабильности в 9-ти странах мира. (укр.)

На африканському континенті, у Ліберії, де завдання Місії ООН виконують 300 військовослужбовців 56-го окремого вертолітного загону ЗС України, приготування до новорічних свят вже майже завершені. Розташування українських миротворців прикрашено "ялинками" - місцевими хвойними деревами у святковому вбранні, які спеціально були доставлені вертольотом із зони відповідальності пакистанського миротворчого контингенту.

Новорічну ніч українські миротворці зустрінуть за святковим столом. Про асортимент та різноманітність блюд заздалегідь подбали фахівці тилу загону на чолі з підполковником Олександром Шевчуком.

- Святкова вечеря розпочнеться 31 грудня рівно о 21.00 за ліберійським часом. Наші кухарі - старший сержант Дмитро Угрін та молодший сержант Олександр Скіцько під керівництвом начальника їдальні старшого прапорщика Дмитра Теслюка приготують усіма улюблені страви, зокрема, оселедця "під шубою", печінкові торти, засмажать курей і, безумовно, не обійдеться без салату "Олів'є". На столах обов'язково будуть різноманітні фрукти: банани, ананаси, манго, цитрусові та широкий вибір джемів, конфітюрів, печива і шоколаду, - повідомив підполковник Олександр Шевчук.

На початку святкової вечері командир вертолітного загону полковник Тарас Шлюхарчук оголосить привітання керівництва Міністерства оборони та Збройних Сил України, Місії ООН у Ліберії з Новим роком.

Не дивлячись на те, що ліберійська зима доволі тепла - вдень стовпчики термометру сягають показника до +38 - до українських миротворців у Новорічну ніч обов'язково завітає Дід Мороз. В його ролі виступить командир вертольоту капітан Олександр Кущ.

За традицією наші миротворці у Ліберії зустрінуть Новий 2007-й рік двічі - за місцевим та київським часом. А продовжиться святковий новорічний вечір концертом художньої самодіяльності.

Українські миротворці національної складової спільного українсько- польського миротворчого батальйону "УкрПолбат" багатонаціональної тактичної групи "East" сил КФОР у Косовому зустрічатимуть Новий рік за київським часом.

31 грудня наші військові за допомогою безкоштовного супутникового телефону обов'язково зателефонують до своїх родин і поздоровлять їх з Новим роком.

Ввечері командир українського миротворчого контингенту підполковник Олександр Павлюк разом зі своїми заступниками об'їде усі спостережні пости та маршрути патрулів і поздоровить особовий склад, який буде нести службу.

Вільні від несення служби миротворці зустрічатимуть Новий рік у клубах на американській військовій базі "Bondsteel" та базового табору "Бреза". Святкові столи обов'язково прикрашатимуть блюда національної кухні - вареники, печеня по-українські, фарширований перець. А супутникове телебачення дозволить нашим миротворцям у Косовому дивитися новорічні святкові програми українських телеканалів. Але тільки до 2-ї години ночі, адже 1 січня вже нового 2007 року переважна більшість миротворців заступатиме на чергування на спостережні пости та у патрулі. Довідка. Українські миротворці у Ліберії та Косовому підійшли до зустрічі Нового 2007-го року з вагомими здобутками. Так, за два місяці виконання завдань сил Місії ООН у Ліберії наші вертолітники 6-ої ротації вже здійснили 1191 виліт, провели у спекотному африканському небі понад 1170 годин, перевезли 6329 пасажирів та 95 тонн вантажу.

За п'ять місяців виконання завдань у складі сил КФОР у Косовому українські миротворці сьомої ротації провели 681 патрулювання, виставили 195 спостережних постів, перевірили 3352 одиниці автотранспорту та 8358 осіб, провели 2 гуманітарні акції з надання медичної допомоги місцевому населенню у віддалених населених пунктах. Крім того, спільно з військовослужбовцями з інших миротворчих контингентів сил КФОР наші військові провели 8 операцій та 50 патрулювань, а також супроводили 4 конвої.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також