Министры обороны Украины и России подписали двусторонние документы

08.12.2006, 12:25

Министры обороны Украины и Российской Федерации подписали Регламент Подкомитетов по вопросам безопасности Украино-Российской межгосударственной комиссии и План сотрудничества между оборонными ведомствами на 2007 год. (укр.)

7 грудня в рамках робочого візиту в Україну російської військової делегації на чолі із заступником глави уряду - міністром оборони Російської Федерації Сергієм Івановим в міністерстві оборони України відбулися церемонія офіційної зустрічі представників російської військової делегації та зустріч "віч-на-віч" глави оборонного відомства нашої держави Анатолія Гриценка зі своїм російським колегою.

Під час зустрічі міністри оборони двох країн обговорили питання двостороннього військового та військово-технічного співробітництва, участі у першому засіданні Підкомітету з питань безпеки Україно-Російської міждержавної комісії, після чого безпосередньо відбулося засідання Підкомітету.

За підсумками засідання міністр оборони України Анатолій Гриценко та заступник глави уряду - міністр оборони Російської Федерації Сергій Іванов підписали Регламент Підкомітету та Протокол першого засідання Підкомітету з питань безпеки Українсько-Російської міждержавної комісії, а також План співробітництва між Міністерством оборони України та Міністерством оборони Російської Федерації на 2007 рік.

По завершенні церемонії підписання міждержавних документів глави оборонних відомств двох країн провели спільну прес-конференцію.

Звертаючись до преси, міністр оборони України Анатолій Гриценко зазначив, що російська військова делегація дуже представницька. До її складу входять більш як 60 осіб, що свідчить про високий рівень візиту представників Російської Федерації до України.

- Хочу відзначити, що сьогоднішнє засідання Підкомітету з питань безпеки Українсько-Російської міждержавної комісії - це перший такий захід, і він пройшов у теплій, відкритій атмосфері і був дуже плідним, - наголосив глава вітчизняного оборонного відомства. - Ми обговорили всі питання порядку денного. Документи, які ми сьогодні підписали, є визначальними для подальшої роботи Підкомітету. Ми зробили свій внесок у підготовку зустрічі президентів двох наших держав, яка запланована на кінець грудня.

Анатолій Гриценко додав, що завершено формування Комітету комісії Ющенко-Путін і тепер співпраця між міністерствами оборони обох країн буде більш структурованою та ефективною.

- Ми прийняли важливі рішення по тих питаннях, які планувалися, - підкреслив глава вітчизняного оборонного відомства. - Щодо планів на 2007 рік, то в нього закладено більше заходів ніж у минулорічний. Це заходи, які стосуються співробітництва по всіх напрямах життєдіяльності Збройних Сил і мають практичний та взаємовигідний характер.

Підводячи підсумки зустрічі з Анатолієм Гриценком, під час якої були підписані дуже важливі документи, міністр оборони Російської Федерації Сергій Іванов відзначив, що тепер обидві сторони чітко розуміють, куди їм рухатися далі.

- Усі досягнуті сьогодні домовленості ми зафіксували у підписаних документах, - зазначив Сергій Іванов. - В ході нашої зустрічі було сплановано роботу Підкомісії на 2007 рік і визначено, що наступне засідання відбудеться у другому кварталі 2007 року у Москві.

Також заступник глави уряду - міністр оборони РФ наголосив, що під час переговорів досягнуто прогресу в удосконаленні нормативно-правової бази, військового та військово-технічного співробітництва, поглибленні спільних заходів бойової підготовки між видами і родами збройних сил Російської Федерації та України. За його словами, це рішення питань, пов'язаних з подовженням ресурсу озброєння та військової техніки, які вироблялися за часів СРСР. Це і взаємодія з питань утилізації боєприпасів і компонентів ракетного пального, що дуже актуально і практично. Це і співпраця у сфері наукових розробок, тощо.

- Під час переговорів ми розглянули питання щодо поновлення пусків ракет на 31-му випробувальному центрі у Криму і, безумовно, повернулися до українсько-російського проекту по створенню транспортного літака АН-70, - поінформував Сергій Іванов. - І приємно відзначити, що в обговоренні цих важливих питань взяли участь не тільки військові фахівці, але й представники законодавчої і виконавчої гілок влади та оборонно-промислового комплексу.

- Ми обмінялися думками, які виходять за рамки Підкомітету. Наприклад, поінформували один одного про проблеми і перспективи розвитку збройних сил двох наших братніх країн. І тут слід визнати, що біографію не зміниш. Нам жити разом, нам жити поруч. З урахуванням, передусім, інтересів наших народів, - підкреслив заступник глави уряду - міністр оборони Російської Федерації Сергій Іванов.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також