В Киеве прошли украино-российские переговоры руководителей военных ведомств

07.12.2006, 16:32

Министр обороны Украины Анатолий гриценко считает, что сотрудничество между военными ведомствами Украины и России движется вперед в хорошем духе взаимопонимания. (укр.)

"Співробітництво між військовими відомствами України і Росії рухається вперед, в доброму дусі взаєморозуміння. І ті питання, що виникають, вирішуються набагато оперативніше ніж це було у попередні роки". Так сьогодні, 7 грудня, охарактеризував стан співробітництва між військовими відомствами України і Росії міністр оборони України Анатолій Гриценко під час спільної прес-конференції зі своїм російським колегою.

- Наш План двостороннього військового співробітництва є індикативним і коли під час виконання заходів виникають проблеми у обох сторін, то всі питання вирішуються дуже швидко, - додав Анатолій Гриценко.

Він також навів приклад, коли у червні цього року Україна поставила питання щодо можливості проведення стрільб зенітно-ракетними комплексами на російському полігоні, а вже у вересні такі стрільби було проведено.

- Це питання ми не могли вирішити з іншою державою протягом півтора роки. З російською стороною цю проблему ми вирішили швидко, - зазначив керівник вітчизняного оборонного відомства.

Як зазначив Анатолій Гриценко, серед спільних проектів - участь у операції НАТО на Середземному морі "Активні зусилля".

- Ми будемо ділитися досвідом та узгоджувати по часу нашу спільну участь в цій операції. Це - важливий елемент внеску наших держав у загальноєвропейську систему безпеки, - підкреслив Анатолій Гриценко.

Також, додав міністр оборони України, підніматимуться питання, пов'язані з військово-промисловим комплексом двох держав, зокрема, участі у проекті по Ан-70, удосконалення нормативно-правової бази співробітництва, та інші питання, що були узгоджені членами Підкомісії.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також