Американские резервисты покинули Симферополь

12.06.2006, 16:49

Сегодня, 12 июня, в 14:27 по киевскому времени из аэропорта города Симферополь в Германию отбыл самолет с 102 американскими резервистами на борту. (укр.)

Це була остання група з 227 спеціалістів з Сполучених штатів, які мали побудувати на Старокримському полігоні казарми та удосконалити існуючу інфраструктуру в рамках підготовки до двосторонніх українсько-американських навчань "Сі бриз - 2006".

Під час проводів американців у зв'язку із завершенням строку їхнього призову на службу з резерву Командувач ВМС Збройних Сил України контр-адмірал Ігор Тенюх від імені Міністра оборони України висловив їм щиру вдячність за дружні наміри та готовність надати допомогу в облаштуванні місця для проведення навчань. Командувач вибачився за ситуацію, в якій опинилися гості з США, та подякував їм за розуміння перебігу подій і витримку.

Контр-адмірал Ігор Тенюх висловив сподівання, що дух щирої взаємодопомоги буде визначальним у побудові українсько-американських взаємовідносин і сприятиме подальшому зближенню двох народів.

Наприкінці проводів Командувач українського військового флоту вручив старшому групи резервістів полковнику резерву корпусу морської піхоти США Біллу Блеку пам'ятні сувеніри і ще раз подякував за розуміння ситуації та щире бажання надати допомогу.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також