Немецкие и португальские верификаторы прибывают с инспекцией в Украину

20.06.2006, 11:51

В рамках Договора об обычных вооруженных силах в Европе территорию Украины проинспектируют немецкие и португальские верификаторы. (укр.)

Сьогодні, 20 червня, в Україну прибувають німецька та португальська інспекційні групи, які в рамках Договору про звичайні збройні сили у Європі (ЗЗСЄ) здійснять перевірку оголошених місць.

Так, португальські верифікатори, групу яких очолює підполковник Діонісіо Карлос перевірять військовий об'єкт в центральній частині нашої держави. У той же час німецька інспекційна група на чолі з представником верифікаційної структури Бундесверу Ріссе Марією перевірить військовий об'єкт у західному регіоні України.

Це вже шоста і сьома інспекції, що здійснюють іноземні інспекційні групи держав-учасниць Договору про ЗЗСЄ на території України. У нинішньому інспекційному році пасивна та активна квота України за цим Договором складає по 14 інспекцій.

Договором про звичайні збройні сили у Європі передбачено щорічний обмін інформацією між країнами-учасницями про чисельність особового складу, системи озброєння і техніки, а також інспекції територій країн, які підписали цей документ.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також