Планируется сокращение военных кафедр при гражданских учебных заведениях

14.06.2006, 12:12

Министерство обороны Украины готовит предложения для рассмотрения правительством кардинального сокращения военных кафедр при гражданских учебных заведениях. (укр.)

Про це сьогодні повідомив міністр оборони України Анатолій Гриценко під час звітної прес-конференції.

- До кінця 2010 року Збройні Сили України перейдуть на контрактний принцип комплектування. Тому зараз набирати і навчати нових офіцерів запасу, які будуть випускатися у 2010-2011 роках, абсолютно не потрібно, - пояснив керівник військового відомства.

До того ж, як зазначив Анатолій Гриценко, дотепер у цивільних навчальних закладах десятки тисяч офіцерів запасу "штампувалися" з однією тільки метою - не попасти на строкову військову службу.

- Іншої мотивації не було. Це призвело до того, що щороку ми мали по 30-40 тисяч офіцерів запасу, рівень підготовки яких, м'яко кажучи, неадекватний, - констатував глава вітчизняного оборонного відомства.

Він також додав, що відповідно до нещодавно прийнятого Закону "Про військовий обов'язок і військову службу", знято необхідність для всіх студентів-медиків проходити навчання за програмою офіцерів запасу.

- Тому в цьому році буде кардинально зменшено набір навіть на ті військові кафедри, які залишаються, - повідомив Анатолій Гриценко.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також