Налоговые платежи ЗАО "УКРГАЗ-ЭНЭРГО" с начала года превысили 2 млрд. гривен

16.08.2006, 14:17

Сегодня, 16 августа, закрытое акционерное общество "УКРГАЗ-ЭНЭРГО" перечислило в Государственный бюджет Украины 32 млн. грн. налога на прибыль. (укр.)

Таким чином, з дати початку діяльності компанії на ринку України (17 березня 2006 р.) сума її платежів до Державного бюджету України та його цільових фондів перевищила 2 млрд. гривень.

ЗАТ "УКРГАЗ-ЕНЕРГО" не має заборгованості ані перед постачальником газу, ані перед Державним бюджетом України.

У зв'язку з цим ЗАТ "УКРГАЗ-ЕНЕРГО" спростовує розповсюджену окремими ЗМІ інформацію про заборгованість перед нею НАК "Нафтогаз України" в сумі близько 1 млрд. грн. та офіційно повідомляє, що залишкова заборгованість НАК "Нафтогаз України" за квітень-травень в сумі 360 млн. гривень була повністю погашена протягом липня. У червні-липні НАК "Нафтогаз України" взагалі не закуповувала газ у ЗАТ "УКРГАЗ-ЕНЕРГО".

Станом на 1 серпня 2006 року ЗАТ "УКРГАЗ-ЕНЕРГО" імпортувало в Україну близько 15,7 млрд. кубічних метрів природного газу. Споживачам Компанії за цей період поставлено понад 7,2 млрд. куб. м газу; підприємствам системи НАК "Нафтогаз України" реалізовано понад 3,1 млрд. куб. м газу; для закачування до підземних газосховищ передано понад 5 млрд. куб. м природного газу.

Станом на 10 серпня власні запаси ЗАТ "УКРГАЗ-ЕНЕРГО" у підземних сховищах дорівнювали 5,5 млрд. куб. м. З метою закачування до підземних газосховищ природного газу в обсягах, необхідних для забезпечення споживачів протягом осінньо-зимового періоду, ЗАТ "УКРГАЗ-ЕНЕГО" залучило кредити на загальну суму $110 млн.
По материалам пресс-релиза ЗАО "УКРГАЗ-ЭНЭРГО".

Читайте також