Президентом НАК "Энергетическая компания Украины" назначен Игорь Глущенко

18.08.2006, 14:00

Сегодня первый заместитель Министра топлива и энергетики Вадим Чупрун представил нового президента Национальной акционерной компании "Энергетическая компания Украины". (укр.)

Сьогодні, відповідно до постанови Кабінету Міністрів N1199 від 15 серпня 2006 року, перший заступник міністра палива та енергетики Вадим Чупрун представив апарату НАК "Енергетична компанія України" нового президента компанії. Ним став Глущенко Ігор Миколайович, який до цього часу обіймав посаду керівника ТОВ "Східенерго".

В. Чупрун зазначив, що Ігор Глущенко не є новачком у електроенергетичній сфері, добре знається на проблемах галузі і зможе ефективно управляти компанією. Він висловив сподівання, що під керівництвом Ігоря Глущенка НАК "Енергетична компанія України" впорається з поставленими перед нею завданнями.

Під час представлення перший заступник міністра ПЕК відзначив стратегічну значущість "Енергетичної компанії України". "Занадто велика вага цієї компанії, занадто велика відповідальність в енергопостачанні. Я хочу вас запевнити, що з огляду на важливість компанії, як гаранта енергобезпеки нашої держави, ми створимо всі необхідні умови для ще кращої її роботи", - зауважив він.

Вадим Чупрун відзначив два пріоритети в управлінні компанією: "У своїй роботі "Енергетична компанія" має керуватись, насамперед, професіоналізмом та високою відповідальністю", - підкреслив він.

Вадим Чупрун також відзначив позитивні результати роботи попереднього керівництва компанії. Він також запевнив, що всі напрацювання, які були зроблені попереднім керівництвом, будуть підтримані і новим головою НАК: "При кадрових змінах важливим є наступність всіх позитивних результатів і напрацювань".

Новопризначений президент НАК "Енергетична компанія України" Ігор Глущенко зазначив, що він розуміє важливість завдань, які стоять перед очолюваною ним компанією, та вважає пріоритетним "комерційний підхід" до ведення енергетичного бізнесу на благо держави".

Глущенко Ігор Миколайович народився 19 серпня 1962 року у смт Білогірське Добропільського району Донецької області. Закінчив Донецький політехнічний інститут за спеціальністю інженер-електрик теплових електростанцій. Після отримання вищої освіти пройшов трудовий шлях від електромонтера до заступника директора Зуївської ТЕС ВАТ "Донбасенерго", З 2000 по 2001 роки був заступником генерального директора ВАТ "Донбасенерго". З 2001 року - генеральний директор ТОВ "Східенерго".

ТОВ "Східенерго" - одна з п'яти теплових енерговиробничих компаній України - виробляє й відпускає електроенергію в об'єднану енергетичну систему країни. До складу компанії входять три теплові електростанції (ТЕС), загальна встановлена потужність яких складає 3985 Мвт. У надрах "Східенерго" генеруються великі інноваційні проекти, виробляються орієнтири й формуються вимоги до вдосконалювання й створення нових енергоефективних технологій і бізнес-процесів.

НАК "Енергетична компанія України" створено у червні 2004 року. Статутний фонд НАК "Енергетична компанія України" становить 9,83 млрд. грн. До статутного фонду компанії передано державні пакети акцій 43 електроенергетичних підприємств в Україні. Державі належить 100% акцій "Енергетичної компанії України".

ТОВ "Східенерго" - єдина в Україні недержавна теплова енергогенеруюча компанія. Компанія експлуатує Кураховську, Луганську та Зуївську теплові електростанції (ТЕС), що раніше входили до складу "Донбасенерго". Встановлена потужність ТЕС "Східенерго" становить майже 4000 Мвт.
По материалам пресс-службы Министерства топлива и энергетики Украины.

Читайте також