В энергетику Крыма необходимо инвестировать более $1 млрд.

28.08.2006, 11:39

26 августа в г. Ялта состоялось выездное совещание Министерства топлива и энергетики Украины, посвященное энергообеспечению АР Крыма. (укр.)

26 серпня в м. Ялта відбулася виїзна нарада Міністерства палива та енергетики України, присвячена енергозабезпеченню АР Крим. За словами міністра палива та енергетики України Юрія Бойка, який головував на нараді, в регіоні швидко зростає енергоспоживання, але знос основних фондів енергетичної галузі в Криму перевищує показники в цілому по країні. "В енергетичну галузь Криму потрібно залучати більше інвестицій", - сказав урядовець.

Він вважає, що для нормального розвитку електричних мереж і для забезпечення такої відновлюваності основних фондів, яка достатня для стійкого енергозабезпечення, в них необхідно вкласти біля $150 млн.

"Що стосується генерації - обсяг інвестицій зі створення додаткових потужностей в 600 МВт - приблизно $350 млн. по різних напрямках. Це й реконструкція наявних ТЕЦ, і будівництво нових об'єктів", - сказав Юрій Бойко.

Також, за словами міністра, близько $600 млн. інвестицій протягом найближчих трьох років потребує програма газопостачання.
По материалам пресс-службы Министерства топлива и энергетики Украины.

Читайте також