ОАО "Днепрогаз" будет лишен права эксплуатации газовых сетей

16.10.2007, 11:13

В Киеве состоялось совещание по анализу состояния газораспределительных сетей и оборудование областных и городских предприятий по газопоставкам и газификации. (укр.)

Учора в Києві у будівлі ДК "Газ України" під співголовуванням міністра палива та енергетики України Юрія Бойка та голови Дергірпромнагляду України Сергія Сторчака відбулася нарада з аналізу стану газорозподільчих мереж та обладнання обласних та міських підприємств з газопостачання та газифікації.

У нараді взяли участь голова правління НАК "Нафтогаз України" Євген Бакулін, голова ради директорів ДК "Газ України" Сергій Зубов, а також головні інженери відкритих акціонерних товариств з газопостачання та газифікації (облгазів) з усіх областей України.

Голова Дергірпромнагляду України Сергій Сторчак повідомив про доручення Кабінету Міністрів України про передачу цьому держкомітету функцій нагляду за станом газових мереж у регіонах України.

За результатами наради міністр палива та енергетики Юрій Бойко дав доручення керівникам відкритих акціонерних товариств з газопостачання та газифікації протягом тижня здійснити комплексну перевірку стану газорозподільних пунктів (ГРП), що знаходяться на балансі облгазів та відзвітувати ДК "Газ України".

Міністр також доручив проаналізувати стан виконання відкритими акціонерними товариствами з газопостачання та газифікації умов договорів про користування газовими мережами, що передбачають відрахування на розвиток та модернізацію газової інфраструктури, та розпочати процес позбавлення права користування газовими мережами тих облгазів, що не виконують умови даних договорів або відмовляються підписувати такі договори.

Юрій Бойко доручив завершити процес передачі функцій з експлуатації газових мереж м. Дніпропетровськ від ВАТ "Дніпрогаз" (частка держави - 1,2%) до ВАТ "Дніпропетровськгаз" (51%) на виконання рішення правління НАК "Нафтогаз України" від 2 жовтня.

Обласні газорозподільні мережі є об'єктом державної власності, що не підлягає приватизації. За договорами, укладеними з ДК "Газ України" 2001 року, мережі знаходилися у користуванні облгазів відповідних областей. У випадку розірвання договорів, мережі автоматично повертаються на баланс ДК "Газ України".
По материалам пресс-службы Министерства топлива и энергетики Украины.

Читайте також