Янукович: Украина придает большое значение сотрудничеству с Россией в энергетике

09.10.2007, 16:57

Премьер-министр Украины Виктор Янукович, находясь с однодневным визитом в Москве, провел встречу с председателем правительства Российской Федерации Владимиром Зубковым. (укр.)

В ході зустрічі сторони, зокрема, обговорили перспективи співробітництва в енергетичній сфері. Віктор Янукович підкреслив, що Україна надає великого значення співробітництву з Росією в паливно-енергетичному секторі.

Прем'єр-міністр наголосив, що підписання угоди щодо врегулювання питання заборгованості за газ дозволить остаточно розв'язати цю проблему. "Ми створили надійний механізм, що дозволить нам врегулювати це питання", - сказав глава українського уряду.

У свою чергу голова уряду Росії відзначив, що успішне вирішення проблемних питань, таких як питання газової заборгованості, сприятиме зміцненню російсько-українських відносин.

В ході зустрічі Віктор Янукович також повідомив, що цьогоріч Україна закачала у свої газосховища 4 млрд. кубометрів резервного газу для європейських споживачів, що свідчить про можливість збільшити в перспективі постачання газу в Європу. За словами прем'єр-міністра, Україна може також збільшити обсяги нафти, що постачаються в Європу.

Під час зустрічі керівників урядів України та Росії також обговорювалися питання щодо будівництва газопроводу Богородчани-Ужгород.
По материалам пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також