Укрэксимбанк подписал меморандум с Экспортно-Кредитным Фондом Дании

16.03.2007, 14:16

ОАО "Укрэксимбанк" подписало Меморандум о взаимопонимании с Экспортно-Кредитным Фондом Дании. (укр.)

Значною подією, що відбулася 16.03.2007 в м. Копенгагені в рамках офіційного візиту Президента України Віктора Ющенка до Королівства Данія, стало підписання головою Правління ВАТ "Укрексімбанк" Віктором Капустіним та генеральним директором Експортно-Кредитного Фонду Данії Ларсом В. Колте Меморандуму про взаєморозуміння. Експортно-Кредитний Фонд Данії є офіційною експортною агенцією Данії, яка надає гарантії та страхування для підтримки фінансування датських товарів та послуг.

Цей Меморандум окреслює основні напрями співпраці між фінансовими установами двох країн, пріоритетним з яких є намір відкрити для ВАТ "Укрексімбанк" лінії гарантування кредитів у сумі до 400 млн. датських крон для фінансування за участю датських банків та інших іноземних фінансово-кредитних інститутів експорту в Україну обладнання, товарів та пов'язаних з ними послуг датського виробництва. При цьому, сторонами досягнуто домовленості щодо збільшення суми лінії гарантування кредитів по мірі її ефективного використання.

Меморандум створює сприятливі умови для розвитку економічних відносин між Україною та Данією, розширює можливості кредитно-фінансової підтримки проектів, спрямованих на структурну перебудову вітчизняної економіки, модернізацію, реконструкцію, технічне переоснащення українських підприємств, а також впровадження передових технологій.

Голова Правління ВАТ "Укрексімбанк" Віктор Капустін зазначив, що міжнародний авторитет банку як надійного ділового партнера забезпечується високим професійним рівнем його роботи та дає можливість Укрексімбанку опановувати нові схеми співробітництва з іноземними фінансовими інститутами.

ВАТ "Державний експортно-імпортний банк України" - універсальна кредитно-фінансова установа із 100% державним капіталом. Укрексімбанк належить до групи найбільших банків України, має відділення в усіх областях та великих індустріальних містах країни. За версією авторитетного британського видання "The Banker" Укрексімбанк визнаний кращим банком 2005 року в Україні, а міжнародний журнал "Global Finance" у 2006 році визнав Укрексімбанк найкращим банком в Україні згідно з дослідженням "Найкращі банки ринків, що розвиваються, - Центральна та Східна Європа".
По материалам пресс-службы ОАО "Укрэксимбанк".

Читайте також