В Укрэксимбанке состоялось заседание Наблюдательного совета

21.03.2007, 15:45

19 марта в соответствии с новым Законом Украины "О банках и банковской деятельности" состоялось первое заседание Наблюдательного совета открытого акционерного общества "Государственный экспортно-импортный банк Украины" в новом составе. (укр.)

Засідання проходило в урочистій обстановці та було спрямоване на налагодження конструктивних стосунків між представниками різних гілок влади, що увійшли до складу НР.

У ході засідання обрано нового голову Наглядової ради банку та його заступників. Головою НР обрано Сотуленка Ігоря Миколайовича, досвідченого бізнесмена, заслуженого економіста України, кандидата економічних наук. Заступниками Голови НР обрано Бандурова Володимира Володимировича, Прохорова Сергія Мефодійовича та Сєткова Василя Івановича.

Під час засідання розглянуто низку організаційних питань щодо налагодження поточної роботи Наглядової ради та банку, результати роботи Укрексімбанку в 2006 році, а також заслухано звіт Ревізійної комісії.

Наглядовою радою відзначено, що підсумки діяльності Укрексімбанку в 2006 році свідчать про стійку динаміку покращання його основних фінансових показників та подальший розвиток позитивних тенденцій, що склалися протягом попередніх років. ВАТ "Укрексімбанк" входить до трійки найбільших банків України за обсягом прибутку та має одні з найвищих серед банків України показники ефективності роботи. Протягом 2006 року темпи приросту активів, кредитних операцій та залучених коштів істотно випереджали темпи розвитку банківської системи України та більшості банків-конкурентів. При цьому завдяки високому рейтингу ВАТ "Укрексімбанк" є безумовним лідером серед банків України за обсягами залучення довгострокових ресурсів на міжнародних ринках капіталу.

За твердженням Ігоря Сотуленка, Правління банку дотримується ефективної та динамічної стратегії розвитку, яка передбачає комплексне, високоякісне обслуговування клієнтів банку, збільшення ресурсної бази і спрямування залучених ресурсів на розвиток національної економіки. Ігор Сотуленко відзначив також високий рівень менеджменту банку, що стало важливою запорукою досягнення ним позитивних результатів діяльності.

У свою чергу голова Правління ВАТ "Укрексімбанк" Віктор Капустін відзначив: "Для банку надзвичайно важливо, щоб Наглядова рада працювала та могла приймати рішення, які належать до її компетенції. Це дозволить банку вирішити актуальні питання, зокрема щодо капіталізації, затвердити стратегію його розвитку, що, ймовірно, має відбутися у найближчому майбутньому". "Приємно також, що новий склад НР є достатньо збалансованим, до нього увійшли відповідальні та компетентні фахівці, з якими ми розраховуємо на конструктивну співпрацю", - наголосив Віктор Капустін.

Наглядова рада і Правління Укрексімбанку як органи управління державним банком та Кабінет Міністрів України як власник 100% акцій фінансової установи налагоджені на ефективну взаємодію з метою досягнення ВАТ "Укрексімбанк" визначених стратегічних цілей та закріплення провідних позицій серед банків України.

На одному із запланованих у квітні-травні ц.р. засідань НР передбачається розгляд низки актуальних питань, зокрема стосовно стратегії розвитку Укрексімбанку, виконання завдань Уряду, спрямованих на забезпечення розвитку економіки держави.

Планується прес-конференція представників Наглядової ради та керівництва банку щодо підсумків роботи Укрексімбанку в 2006 році та перспектив його подальшого розвитку.

ВАТ "Державний експортно-імпортний банк України" - універсальна кредитно-фінансова установа із 100% державним капіталом. Укрексімбанк належить до групи найбільших банків України, має відділення в усіх областях та великих індустріальних містах країни. ВАТ "Укрексімбанк" має найвищі серед українських банків рейтинги від відомих міжнародних рейтингових агенцій Fitch Ratings та Moody's.

За версією авторитетного британського видання "The Banker" Укрексімбанк визнаний кращим банком 2005 року в Україні, а міжнародний журнал "Global Finance" визнав Укрексімбанк найкращим банком в Україні згідно з дослідженням "Найкращі банки ринків, що розвиваються, - Центральна та Східна Європа". З 2001 по 2006 роки банк щороку отримує визнання від "JP Morgan Chase" (США) як один із найкращих банків-кореспондентів у світі за якістю розрахунків у доларах США. За результатами дослідження міжнародного рейтингового агентства Standard & Poor's та Агентства фінансових ініціатив "Інформаційна прозорість українських банків у 2006 році" та "Корпоративне управління в банківському секторі України в 2006 році" ВАТ "Укрексімбанк" отримав найвищу оцінку експертів за інформаційну прозорість.
По материалам пресс-службы ОАО "Укрэксимбанк".

Читайте також