Этой весной в Украине планирую призвать в армию почти 30 тысяч человек

30.03.2007, 11:56

2 апреля в Украине стартует весенняя призывная кампания, которая завершится в последний день мая. (укр.)

Цьогорічної весни на строкову військову службу заплановано призвати 29910 чоловік. Зокрема, до лав Збройних Сил України - 22000 чоловік, до Внутрішніх військ Міністерства внутрішніх справ України - 6100 чоловік, до Державної прикордонної служби України - 1000 чоловік та до Державної спеціальної служби транспорту - 810 чоловік.

Так, у військових комісаріатах Тернопільщини, як і в інших областях нашої держави, весняній призовній кампанії передувала велика робота. Попередній медичний огляд майбутніх захисників Вітчизни проводився у районних військових комісаріатах ще з початку березня. А у територіальному центрі комплектування особовим складом Тернопільського обласного військкомату цей процес розпочався 26 березня.

Як повідомив Тернопільський обласний військовий комісар підполковник Олег Довгалюк, огляд призовників проводять кращі фахівці медичних установ регіону під керівництвом голови медичної комісії майора Віталія Семенишина.

- В нашій області призову підлягають понад 5600 юнаків, однак вдягнуть солдатські однострої лише 710 з них. 530 служитимуть у Збройних Силах України, 140 - у Внутрішніх військах МВС України, 30 - у Державній прикордонній службі України та 10 - у Державній спеціальній службі транспорту. А відправка першої партії молодого поповнення з Тернопільщини планується на 17 квітня, - повідомив підполковник Олег Довгалюк.

Варто додати, що навесні з Тернопільської області у війська відправиться на 70 чоловік менше у порівнянні з минулорічним осіннім призовом. Основна причина зменшення кількості призовників - поступовий перехід Збройних Сил України на комплектування військовослужбовцями за контрактом.

У той же час, як констатують працівники військкоматів, відмічається стійка тенденція погіршення стану здоров'я майбутніх захисників Вітчизни.

- Стан здоров'я призовників з кожним роком погіршується. Вже зараз очевидно, що переважна більшість юнаків мають терапевтичну або ортопедичну патологію. Серед призовників поширені серцево-судинні та шлунково-кишкові захворювання, плоскостопість, сколіоз, тощо. І така ситуація, як свідчить статистика, характерна для всіх регіонів Україні, - зазначив голова медичної комісії Тернопільського облвійськкомату майор Віталій Семенишин. Паралельно з весняною призовною кампанією на Тернопільщині продовжується робота щодо залучення молоді до військової служби за контрактом.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також

Читайте также