Украина и Пакистан подписали протокол о сотрудничестве в энергетической сфере

26.05.2007, 12:57

25 мая состоялась подписание протокола о намерениях сотрудничества Министерства нефти и минеральных ресурсов Исламской Республики Пакистан с Министерством топлива и энергетики Украины. (укр.)

З Пакистанської сторони протокол підписав Міністр нафти і мінеральних ресурсів Пакистану Амманулах Хан Ядун, з української . Міністр палива та енергетики України Юрій Бойко.

Представники країн висловили наміри встановити ділові стосунки між відповідними відомствами щодо надання матеріалів із вивчення робіт на внутрішньому ринку нафтогазового сектору обох сторін.

Сторони також домовилися розглянути можливість надання з боку України допомоги в розбудові газотранспортного комплексу Пакистану та участі українських компаній у проекті будівництва магістрального газопроводу Туркменістан-Афганістан-Пакистан і поставку необхідного обладнання для реалізації цього проекту.

Протокол підписано відповідно до домовленостей, досягнутих протягом робочого візиту пакистанської делегації в Україну 23-26 травня 2007 року, а також на основі домовленостей про взаємовигідні відносини між державами.

23 травня 2007 року відбулася зустріч Міністра палива та енергетики України Юрія Бойка з Федеральним Міністром палива та природних ресурсів Ісламської Республіки Пакистан Амануллахом Х. Ядуном, під час якої сторони обговорили питання щодо позитивного розвитку співпраці між країнами.

27 січня 2007 року в рамках Всесвітнього економічного форуму в Давосі (Швейцарія) прем'єр-міністр України Віктор Янукович і Прем'єр-міністр Пакистану Шаукат Азіз обговорили питання щодо співпраці в галузі енергетики. В ході зустрічі сторони підкреслили необхідність розширення співпраці в енергетичній галузі, зокрема, у напрямку розробки нафтогазових родовищ та будівництва транзитних мереж в Пакистані.
По материалам пресс-службы Министерства топлива и энергетики Украины.

Читайте також

Читайте также