Укрнафта вводит новые производственные мощности в Полтавской области

30.05.2007, 11:16

ОАО "Укрнафта" ввело в эксплуатацию установку подготовки нефти и газа на Мало-Сорочинском месторождении (Полтавская область). (укр.)

Відкритим акціонерним товариством "Укрнафта" у Полтавській області введено в експлуатацію установку підготовки нафти і газу (УПНГ) на Мало-Сорочинському родовищі та газопровід Малі Сорочинці - Миргород довжиною майже 7 км. Установка побудована власними силами НГВУ "Полтаванафтогаз" в стислі строки та призначена для збору вуглеводнів із свердловин, попередньої підготовки нафти, а також газу на установці низькотемпературної сепарації (УНТС) з метою його транспортування та реалізації місцевим споживачам, підготовки та закачки пластової води через нагнітальні свердловини в пласт. Вартість будівництва становить понад 8 млн. грн.

На першому етапі буде введено в експлуатацію дві нафтові свердловини з очікуваним видобутком нафти 35-40 тонн/добу та одну газову свердловину з очікуваним дебітом газу 55-60 тис. м3/добу.

Наступний етап передбачає в подальшому відповідні роботи на одній з свердловин щодо поглиблення та переведення на нижче залягаючий горизонт.

Водночас в рамках заходів щодо подальшої експлуатації установки передбачено також буріння ще двох свердловин протягом 2007-2008 років.

В результаті проведення зазначених робіт очікуваний видобуток з свердловин та підготовка продукції на УПНГ Мало-Сорочинського родовища складатиме приблизно 100 тонн/добу нафти та 100 тис. м3/добу газу.
По материалам пресс-центра ОАО "Укрнафта".

Читайте також

Читайте также