ДК "Газ Украины" возобновит поставку газа АЭК "Киевэнерго" после погашения задолженности

11.07.2007, 11:26

ДК "Газ Украины" возобновит поставку природного газа ТЕЦ-6 АЭК "Киевэнерго" в случае погашения задолженности на сумму 30 млн. грн. (укр.)

Такий борг столичні енергетики накопичили з початку 2007 р.

На виконання рішень наради під головуванням віце-прем'єр-міністра України Андрія Клюєва від 5 липня та реалізуючи встановлений Кабінетом Міністрів України порядок забезпечення галузей національної економіки та населення природним газом (Постанова КМУ N 1729 від 27.12.2001 зі змінами), згідно з яким постачання цього енергоносія здійснюється лише за умови його стовідсоткової оплати, ДК "Газ України" надала відповідне доручення газовим та газотранспортним організаціям припинити безоплатне споживання природного газу АЕК "Київенерго".

Протягом поточного та минулого тижня у Дніпропетровській, Луганській, Харківській областях за борги від газоспоживання було відключено найбільших боржників-підприємств ТКЕ, що безоплатно споживали природний газ.

АЕК "Київенерго" постійно порушує власні договірні зобов'язання щодо проведення 100-відсоткових розрахунків за спожитий газ. Так, у липні "Київенерго" розрахувалася з компанією грошовими коштами на суму лише близько 600 тис. грн., що дорівнює оплаті за газ, спожитий енергетиками протягом одного дня. Водночас моніторинг ДК "Газ України" засвідчує, що кияни, в основному, сумлінно і вчасно сплачують за отримані комунальні послуги.

Натомість АЕК "Київенерго", що виробляє теплову та електричну енергію для столичного регіону і, враховуючи умови оплати за електроенергію, має забезпечувати стовідсоткові розрахунки, під різними приводами ухиляється від сплати за поставлений газ. Тільки протягом травня-червня столичні енергетики для виробництва електроенергії бездоговірно спожили газу на суму 140 млн. грн. Розрахунки за дані обсяги газу досі не проведені.

Компанія наголошує, що обмеження населення від гарячого водопостачання відбувається з вини керівників, які таким чином демонструють власну нездатність здійснювати ефективне управління підприємствами комунальної енергетики. Кияни, що у повному обсязі сплачуть за надані комунальні послуги, мають право звертатися до судових інстанцій, з метою отримання відшкодування за відсутність гарячого водопостачання з боку АЕК "Київенерго".
По материалам пресс-службы ДК "Газ Украины".

Читайте також

Читайте также