В Киеве проходит Совещание руководителей заграничных диппредставительств Украины

27.08.2007, 15:58

Сегодня, 27 августа, в Министерстве иностранных дел Украины начало работу Восьмое Совещание руководителей заграничных дипломатических представительств Украины. (укр.)

Урочисте відкриття наради відбулося за участю Президента України В. А. Ющенка, представників Кабінету Міністрів України, Ради національної безпеки і оборони України, політичних і громадських діячів.

Нараду відкрив міністр закордонних справ України Арсеній Яценюк.

У своєму виступі Президент України Віктор Ющенко позитивно відзначив якісні зміни, що сталися у сприйнятті нашої держави міжнародною спільнотою і сприяють подальшому її зміцненню як рівноправного суб'єкта міжнародних відносин. Президент України також окреслив пріоритетні завдання дипломатичної служби України на нинішньому етапі, які повинні базуватися на всебічному захисті прав та інтересів українського громадянина за кордоном, послідовній реалізації європейських та євроатлантичних прагнень нашої держави, завершенні процесу інтеграції України у світовий економічний простір та більш дієвому політико-дипломатичному супроводі зовнішньоекономічних інтересів держави.

В. Ющенко відзначив важливість досягнення взаємодоповнюваності зовнішньої та внутрішньої політики держави для ефективної реалізації стратегічних цілей державної політики в цілому. Окрему увагу було надано посиленню координуючої ролі Міністерства закордонних справ України у системі органів виконавчої влади.

Під головуванням міністра закордонних справ України А. П. Яценюка та за участю керівників українських дипломатичних представництв в країнах стратегічних партнерах України закордоном і ключових міжнародних інституціях відбулася дискусія на тему головних завдань, визначених Президентом України в якості актуальних зовнішньополітичних пріоритетів України на цьому етапі розвитку держави.

Цього ж дня в приміщенні Клубу Кабінету Міністрів України відбудеться зустріч українських послів з прем'єр-міністром України В. Ф. Януковичем та економічним блоком уряду.

Восьма Нарада керівників закордонних дипломатичних представництв України передбачає інтенсивний триденний графік роботи, який охоплюватиме увесь спектр нагальних зовнішньополітичних проблем і складатиметься з пленарних і тематичних засідань за участю керівництва окремих міністерств та відомств України.

29 серпня, в останній день Наради, відбудеться виїзне пленарне засідання керівників закордонних дипломатичних представництв України в м. Одеса, присвячене активізації регіональної політики нашої держави, зокрема, обговорення питань її економічного та транспортного розвитку, шляхів диверсифікації поставок енергоносіїв, що випливає з сприятливого географічного розташування нашої країни на перетині світових та регіональних енерготранспортних магістралей.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також

Читайте также