Янукович: Украина и Словакия могут уже в сентябре подписать соглашение об упрощенном визовом режиме

28.08.2007, 14:57

Премьер-министр Украины Виктор Янукович считает, что Украина и Словакия могут уже в сентябре подписать соглашение об упрощении визового режима, в связи с вступлением Словакии в Шенгенскую зону. (укр.)

"Я вважаю, що у нас є всі можливості підписати цю угоду у вересні нинішнього року", - сказав Віктор Янукович на спільній із прем'єр-міністром Словаччини Робертом Фіцо прес-конференції на міжнародному пункті пропуску для автомобільного сполучення "Вішнє-Нємецьке".

Глава українського уряду повідомив, що Україна надала свої пропозиції із проекту цієї угоди у грудні 2006 року та повторно у квітні 2007 року й очікує відповіді від словацької сторони.

У свою чергу Роберт Фіцо підтвердив слова прем'єр-міністра України про можливість підписання угоди. Роберт Фіцо відзначив можливість Польщі, Словаччини й Угорщини, які вступають одночасно до Шенгенської зони, координувати свої дії в процесі спрощення візового режиму з Україною. "Ми як члени Європейського Союзу можемо виступати з пропозиціями тристоронньої координації цього проекту", - сказав керівник уряду Словаччини.
По материалам пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також

Читайте также