В Ужгороде проходит встреча правительственных делегаций Украины и Словакии

28.08.2007, 14:03

Премьер-министр Украины Виктор Янукович выступает за углубление экономической интеграции между Украиной и Словакией. (укр.)

Про це глава українського уряду заявив в Ужгороді, відкриваючи зустріч делегацій України і Словаччини на чолі з прем'єр-міністрами двох країн.

Віктор Янукович відзначив зростання обсягів торговельного обороту між двома країнами, і заявив про необхідність "підтримати інтеграцію наших економік".

Крім того, прем'єр-міністр наголосив на тому, що необхідно мінімізувати для громадян двох країн наслідки, пов'язані зі вступом Словаччини до Шенгенської зони.

Глава українського уряду також відзначив, що у ході двосторонньої зустрічі з прем'єр-міністром Словацької Республіки Робертом Фіцо сторони обговорили питання енергетичної співпраці. Зокрема, можливість збільшення експорту української електроенергії до Словаччини. Також йшлося про спорудження спільно зі словацькою стороною об'єктів енергетики на території України. "Ми готові запропонувати таку програму і сьогодні її обговорити", - сказав Віктор Янукович.
По материалам пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також

Читайте также