Украинские дипломаты обсудили задачи, поставленные Президентом и премьером

28.08.2007, 12:13

27 августа в рамках роботы Восьмого совещания руководителей зарубежных дипломатических учреждений Украины состоялось третье пленарное заседание, посвященное обсуждению заданий, поставленных перед дипломатической службой Украины по результатам встреч с Президентом Украины и премьер-министром Украины. (укр.)

Під час засідання відбулася тематична дискусія з ключових питань зовнішньої політики України, її реалізації на стратегічних напрямках і на регіональних рівнях. Керівництво МЗС та закордонних дипломатичних установ обговорили практичні шляхи вирішення поставлених перед українською дипломатією завдань у відповідності до національних інтересів держави.

Керівники закордонних дипломатичних представництв України відзначили характерні особливості зовнішньополітичної та зовнішньоекономічної роботи у регіонах, висловили конкретні пропозиції щодо реалізації політичних і торговельно-економічних інтересів України, покращення її іміджу на міжнародній арені та забезпечення міцних позицій нашої країни у системі сучасних світогосподарських звязків і відносин.

Міністр закордонних справ України А. Яценюк у підсумковому виступі відзначив необхідність більшої координації роботи МЗС та профільних міністерств і відомств України з метою всебічного забезпечення політичних та економічних інтересів країни, захисту українських громадян за кордоном.

Обговорено також питання врегулювання регіональних конфліктів, прогресу на шляху євроатлантичної інтеграції, посилення позицій регіонального лідерства України, реформування зовнішньополітичної служби.

28 серпня ц. р. робота Наради продовжиться у секційному форматі.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також

Читайте также