Спикер Верховной Рады посетит Португалии

21.04.2008, 14:25
Сегодня, 21 апреля, начался двухдневный официальный визит председателя Верховной Рады Украины Арсения Яценюка в Португальскую Республику. (укр.) 

Програмою візиту передбачені зустрічі голови Верховної Ради України з Президентом Португальської Республіки Анібалом Каваку Сілвою, з головою Асамблеї Республіки Португальської Республіки Жайме Гаммою, з державним міністром та міністром закордонних справ Португалії Луїшем Філіпе Маркешем Амаду. 

Заплановані переговори А. Яценюка з міністром економіки Португалії Мануелем Пінью, з Президентом Агентства з інвестицій та зовнішньої торгівлі Португалії (АІСЕР) Б.Орта та з представниками ділових кіл Португалії. 

Голова Верховної Ради України візьме участь у спільному засіданні Комісії з європейських питань, Комісії з питань оборони Асамблеї Республіки та Парламентської групи дружби "Португалія-Україна" та у відкритті семінару "Португалія-Україна - Європейський Союз", організованого Фондом "Open Ukraine - Відкрий Україну", Португальським інститутом міжнародних відносин та Представництвом Європейської Комісії в Португальській Республіці. 

А. Яценюк також дасть інтерв`ю представникам місцевих друкованих та електронних ЗМІ. 

Голова Верховної Ради України проведе зустріч з керівниками та активістами організацій української громади в Португальській Республіці, під час якої обговорюватиметься питання перебування української громади на території Португалії (українська громада у Португалії є найбільшою у країнах ЄС). 

До речі, сьогодні, під час відвідин собору св. Роки спікер парламенту випадково зустрів українських будівельників, один з яких виявився чернівчанином - земляком голови Верховної Ради України, та мав з ними коротку розмову. 
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також