У Туреччині спустили на воду корвет "Гетьман Іван Мазепа"

03.10.2022, 13:26
фото - https://www.facebook.com/olenazelenska.official

У Туреччині на верфі RMK Marine спустили на воду перший український корвет класу ADA "Гетьман Іван Мазепа". Це перший корабель такого типу для Війсково - Морських Сил ЗСУ. Про це повідомила перша леді України, яка особисто брала участь у заході.

Назву "Гетьман Іван Мазепа" обрав Президент України ще у 2021 році, коли розпочиналось будівництво.

Отже, корвете "Гетьман Іван Мазепа", бажаю тобі з честю нести український прапор. Попутного вітру, спокійного моря й лише перемог! Завжди пам’ятай свою турецьку батьківщину і неси славу Україні! ", – написала Олена Зеленська.

Подію також прокоментував міністр оборони України Олексій Резніков.

"Корвет класу "Ada" будується в Туреччині та служитиме Україні. З таким кораблем наше Чорне та Азовське моря будуть у безпеці" – написав посадовець у Twitter.

Раніше планувалося, що у Туреччині перший корвет повинен був бути збудованим на 70%, а після його мали передати миколаївському заводу “Океан” разом із технологіями будівництва для добудови та комплектації озброєнням. У 2022 році корвет мав бути переправленим в Україну і вже у 2024 році він повинен увійти до складу ВМС ЗС України. Питання озброєння для українського корвета, за даними відкритих джерел, остаточно не вирішене.

Читайте також