Україна разом з Португалією та Іспанією подає заявку на проведення ЧС-2030 з футболу

05.10.2022, 17:35
Фото: Українська асоціація футболу

Україна долучиться до спільної заявки Португалії та Іспанії на проведення чемпіонату світу з футболу у 2030 році. Про це повідомила Українська асоціація футболу.

5 жовтня у штаб-квартирі УЄФА відбувся брифінг за участі президента Федераціі футболу Португалії Фернандо Гомеса, президента Королівської федерації футболу Іспанії Луїса Рубіалеса та президента Української асоціації футболу Андрія Павелка.

"Федерація футболу Португалії та Королівська федерація футболу Іспанії залучили Україну до заявки на проведення Чемпіонату Світу-2030.", - ідеться у спільному офіційному прес-релізі учасників.

Умови участі України в заявці планують обговорити та визначити згодом. Країни вже повідомили про свій намір УЄФА, який цю ідею схвалив. Україна, Португалія та Іспанія запевнили, що їхня заявка відповідатиме всім критеріям і дедлайнам подачі до ФІФА.

Раніше британська газета The Times припускала, що рішення подати таку заявку погодив президент України Володимир Зеленський разом з урядами Португалії та Іспанії. За даними видання, у разі успішного подання заявки Україна зможе прийняти матчі однієї з груп турніру.

Читайте також