Утверждена программа культурных мероприятий на время проведения "Евровидения-2017"

21.04.2017, 14:13

В столице утверждена программа культурных мероприятий на время проведения песенного конкурса "Евровидение-2017". Киевлян и гостей столицы ждут разнообразные активности, мастер-классы, фестивали, выставки и тому подобное. Соответствующее распоряжение подписано КГГА. (укр.)

Так, із 30 квітня до 14 травня діятиме:

∙ "Фан-зона на Софії" на Софійській площі, яка зможе розмістити до 10 тисяч відвідувачів. Фан-містечко буде поділено на такі зони: культурно-мистецьку, інформаційно-довідкову, відпочинку, фуд-корту та розваг.

∙ Розважальна зона на Троїцькій площі, де презентують кращі зразки національної музики, сучасних творів музичного, театрального мистецтва, ознайомлять киян і гостей міста з унікальною українською культурою. Також тут діятимуть зони фуд-корту, майстер-класів, виставок-продажів, дитячих розваг, фотозони, туристично-інформаційний центр.

∙ Розважальна зона "Feel Ukraine" - "Відчуй Україну" на Контрактовій площі. На зазначеній локації на киян і гостей міста чекатимуть виступи артистів, виставки, майстер-класи, які супроводжуватимуться відеофільмами на екранах сцени. Працюватиме велика дитяча зона. Кожен день буде присвячений окремій темі: день джазу, день майстрів, день української літератури, день образотворчого мистецтва, день костюму та прикрас тощо.

∙ Розважальна зона "Євробачення: Ретроспектива", яка буде розташована на Поштовій площі. Тут відбуватиметься фестиваль-караоке, що ознайомить гостей із історією "Євробачення". У рамках фестивалю всі охочі зможуть взяти участь у караоке-конкурсі. Конкурси триватимуть із 18:00 до 20:00 (відбірковий етап). Фіналістів конкурсу з 20:00 до 21:00 слухатиме професійне журі, сформоване із зірок поп і рок сцени. О 21:00 щодня відбуватиметься церемонія нагородження спеціальними призами переможців дня.

∙ Розважальна зона "Перший київський пленер "Kyiv Art Fort 2017" відкриється й на території Національного історико-архітектурного заповідника "Київська фортеця" (вул. Госпітальна, 24-А). Простір буде облаштований тимчасовими сферичними тентовими спорудами, розміщеними піваркою на еспланаді - візуалізація логотипу "Євробачення-2017". На основному майданчику пленеру діятиме велика художня зала, у якій будуть представлені експозиції сучасних художників України, останні найбільш актуальні, цікаві культурні проекти та платформи України.

Також із 4 до 7 травня у рамках культурно-мистецьких заходів відбудеться Міжнародний фестиваль "Київський тиждень мистецтва" (Кyiv Art Week)" ("Фестиваль мистецтва "Kyiv Art Week"). Під час заходу відбуватимуться виставки в київських галереях, наукові конференції, концерти, вечірки із залученням найцікавіших музикантів. Головною локацією фестивалю в 2017 році стане бізнес-центр "Торонто-Київ" де розміститься Міжнародний арт-ярмарок "Kyiv Art Fair", виставка "Музей приватних колекцій" і спецпроект арт- резиденції BIRUCHIY.

Із 5 до 14 травня у Київській міській галереї мистецтв "Лавра" відбудеться Міжнародний арт-фестиваль "Face of art". Програмою заходу передбачено проведення виставки "Дивовижна розгубленість" за підсумками діяльності арт- резиденції у галереї "Лавра", спецпроекту з Фондом "АнтиСНІД" − Kissing Doesn't Kill, відеоінсталяції Євгена Чернишова, медіаінсталяції арт- групи "Tenpoint", вистав сучасних українських театрів, виступів відомих музикантів, представників альтернативної музичної сцени та багато іншого.

Окрім того, з 12 до 14 травня на Контактовій, Поштовій площах, а також на території парку Кіото відбудеться показ 3D-mapping-show "Kyiv Light Fest". Упродовж трьох днів із 19:00 до 23:00 на майданчиках, Поштовій, Михайлівській, Контрактовій площах, українські та зарубіжні відеохудожники перетворюватимуть будівлі на величезні екрани з видовищними відеопроекціями. У рамках 3D-mapping-show в ці дні також відбуватиметься світлове шоу в парку Кіото та на Андріївському узвозі з 20:00 до 23:00.
Інф. Прес-служби Київської МДА.

 

 

 

 

 

Читайте також