Агентство Moody's погіршило рейтинг Росії до переддефолтного

06.03.2022, 13:57
Агентство Moody's погіршило рейтинг Росії до переддефолтного

Агентство Moody's у неділю погіршило кредитний рейтинг Росії зі "сміттєвого" (B3) до переддефолтного (Ca), прогноз - негативний. Про це повідомляється на сайті агентства.

Боргові зобов'язання з рейтингом Ca вважаються високо спекулятивними і близькими до дефолту. Водночас існує певна ймовірність виплати основної суми боргу та відсотків за ним.

Погіршення рейтингу Росії пов'язане з рішенням російської влади обмежити транскордонні платежі, в тому числі для обслуговування боргу за державними облігаціями.

"Зниження рейтингу до Ca викликане серйозними занепокоєннями щодо готовності та здатності Росії обслуговувати свої боргові зобов'язання", - заявило агентство в обґрунтуванні свого рішення.

Рейтинг має негативний прогноз, тобто можливе наступне зниження до останнього щаблю рейтингової шкали Moody's - C, тобто дефолт.

Moody's прогнозує, що західні санкції призведуть до тривалого - щонайменше дворічного - падіння російської економіки. Падіння ВВП РФ у 2022 році очікується на рівні 7%.

Постійне зниження курсу рубля матиме серйозні економічні наслідки для населення у вигляді підвищення інфляції та зниження рівня життя.
Раніше цього тижня цього тижня усі провідні рейтингові агентства синхронно знизили довгострокові суверенні рейтинги Росії у валюті до рівня нижче інвестиційного, тобто "сміттєвого", з негативним прогнозом: S&P - з BB+ до CCC- (4 березня), Moody's - з Ваа3 до B3 (3 березня), Fitch - з ВВВ до В (3 березня). Про це повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.

Читайте також