Ліна Костенко отримала Орден Почесного легіону – найвищу нагороду Франції

фото - Віталій Кличко/Telegram

Українська поетка і письменниця Ліна Костенко отримала Орден Почесного легіону в посольстві Французької Республіки у Києві. Вручення ордену відбулося в день Національного свята Франції, 14 липня. 

14 липня 2022

Приватбанк за перше півріччя звітує про прибуток 6,3 млрд грн

ПриватБанк завершив перше півріччя з прибутком 6,3 млрд грн, але це майже вдвічі менше ніж за аналогічний період 2021 року (11,6 млрд грн). Про це повідомляє "Finance.UA", посилаючись на пресслужбу Приватбанка.

14 липня 2022

Нацбанк оцінив, як вплине на Україну падіння курсу євро

Євро дешевшає відносно долара США на світових ринках та вперше з 2002 року досяг паритету. Втім це не матиме суттєвого впливу на обсяг валютної виручки від українського експорту, оскільки курс зараз відіграє другорядну роль. Про це йдеться у відповіді прес-служби Національного банку України (НБУ) на запит РБК-Україна.

14 липня 2022

В Україні створили Оперативний штаб із забезпечення будівельними матеріалами

Уряд створив Оперативний штаб із забезпечення будівельними матеріалами, що сприятиме відновленню будівель та споруд, пошкоджених внаслідок збройної агресії рф. Про це повідомив Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов.

14 липня 2022

У Туреччині попередньо домовились про деблокаду трьох українських портів

Під час зустрічі між Україною, ООН, рф та Туреччиною у Стамбулі сторони попередньо домовилися про деблокаду трьох українських портів для експорту зерна, всі судна перевірятимуть ВМС Туреччини.

Плани відновлення експорту українського зерна через Чорне море передбачають часткове розмінування Україною портів та підходів до них, припинення вогню для проходження караванів суден із зерном.

Наразі відомо, що один з цих портів - це морський порт Одеси. За попередніми даними, деблокада стосуватиметься також сусідніх Чорноморського та "Південного" портів.

14 липня 2022