Вооруженные Силы Украины на пороге изменений

13.01.2001, 12:46

12 января в Министерстве обороны Украины состоялось расширенное заседание коллегии оборонного ведомства, на котором обсуждались вопросы реформирования и развития Вооруженных Сил Украины. (укр.)

Про підсумки виконання організаційних заходів у Збройних Силах у 1997-2000 роках та завдання щодо оптимізації їх структури та чисельності на 2001-2005 роки доповів начальник Генерального штабу ЗС перший заступник Міністра оборони України генерал-полковник Володимир Шкідченко. Було відзначено, що за останні роки Українське військо пройшло надскладний відтинок свого реформування та становлення. Але залишається ще багато роботи з удосконалення управлінських структур, підготовки армії до переходу на професійну основу, оновлення озброєння та бойової техніки тощо.

На засіданні колегії також розглядалися підсумки виконання галузевої угоди між Міністерством оборони та профспілками працівників Збройних Сил. Докладно про це проінформували перший заступник Міністра оборони генерал-полковник Іван Біжан та голова Центрального комітету профспілок працівників Збройних Сил України Дмитро Мірошниченко. Зокрема, зазначалося, що на сьогодні військове відомство на 100% розрахувалося по зарплаті з цивільним персоналом, якого нараховується близько 130 тисяч. Усі спільні організаційні заходи виконуються вчасно.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також