Ялтинская конференция Министров обороны Украины и Польши

22.01.2001, 18:27

Сегодня, 22 января, в Ялте в Ливадийском дворце состоялись официальные переговоры Министра обороны Украины генерала армии Александра Кузьмука с Министром Национальной обороны Республики Польша Брониславом Коморовским. (укр.)

Співробітництво між двома країнами у військовій галузі започатковано в лютому 1993 року підписанням Угоди про військове співробітництво між Міністерствами оборони України та Республіки Польща.

Під час цьогорічного візиту Олександр Кузьмук та Броніслав Коморовський обговорили, зокрема, питання активізації військово-технічного співробітництва. Українська сторона запропонувала провести на своїх авіаремонтних підприємствах модернізацію польських військових літаків МіГ-29 та Су-22 з урахуванням вимог НАТО.

Керівник польського військового відомства передав Олександру Кузьмуку результати аналізів польських фахівців, які досліджували екологічну ситуацію у Косово. Їх висновки свідчать про те, що відхилень у стані здоров'я наших миротворців не має.

За підсумками переговорів Міністри підписали план співробітництва між Міністерством оборони України та Міністерством Національної оборони Республіки Польща на період до 2003 року з подальшою конкретизацією на кожен рік.

23 лютого у Києві передбачено зустрічі пана Броніслава Коморовського з Президентом України Леонідом Кучмою, Прем'єр-міністром України Віктором Ющенком та Міністром закордонних справ Анатолієм Зленком.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також