Начата подготовка к учениям "Си Бриз-2001"

31.01.2001, 12:33

В Одессе проходит первая планирующая конференция по подготовке командно-штабных учений Военно-Морских Сил Украины и США "Си Бриз-2001". (укр.)

На відкритті конференції були присутні представники країн-учасниць майбутніх маневрів, а також Міністерства України з надзвичайних ситуацій. Вони ознайомилися із задумом, темою і сценарієм навчання "Сі Бриз-2001", складом сил та основними етапами.

Очікується, що навчання "Сі Бриз-2001" відбудуться в Одесі на початку липня поточного року. У них візьмуть участь більше 10 країн Чорноморського регіону, країни-учасниці програми "Партнерство заради миру" та країни-члени НАТО.

Навчання "Сі Бриз-2001" складатимуться з трьох не зв'язаних між собою фаз. Пріоритетна - командно-штабна комп'ютерна гра з умовними силами. Друга фаза пройде в Північній частині Чорного моря. У ній, як передбачається, братимуть участь 6 кораблів ВМС України та один корабель ВМС США. Третю фазу планується провести неподалік від Одеси, на навчальному полігоні Чабанка. В ній братимуть участь близько 380 морських піхотинців країн-учасниць.

Як і попередні навчання, "Сі Бриз-2001" спрямовано на відпрацювання миротворчої тематики та надання гуманітарної допомоги.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також