Украинский воздушный коридор открыт для самолетов США

22.10.2001, 15:07

Американские самолеты, которые продолжают использовать украинский воздушный коридор, беспрерывно сопровождаются силами ПВО ВС Украины. (укр.)

З 9 жовтня американська сторона продовжує користуватися повітряним коридором для проведення антитерористичної операції, дозвіл на який дала Україна. В ніч з 21 на 22 жовтня ним пройшли 9 військово-транспортних літаків ВПС США. Взагалі з 9 по 22 жовтня цим коридором скористалися 110 літаків.

Під час прольоту авіації, що належить Сполученим Штатам Америки, зоною відповідальності України вона безперервно супроводжувалася радіотехнічними військами ППО Збройних Сил України та відповідними службами "Украероруху". Крім того, на аеродромі в черговому режимі постійно знаходяться винищувачі ВПС та ППО України в готовності надати допомогу у разі необхідності. У разі виникнення форс-мажорних обставин, згідно з попередньою домовленістю, американські літаки готовий прийняти спеціально підготовлений аеродром.

Всі згадані літаки проходили по міжнародним повітряним трасам над нейтральними водами в акваторії Чорного моря під постійним управлінням Симферопольського регіонального центру обслуговування повітряного руху. Це пов'язано з тим, що згідно з міжнародним законодавством, відповідна ділянка траси закріплена за Україною.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також