Минобороны Украины перешло на круглосуточное дежурство

08.10.2001, 12:29

В связи с началом боевых действий на территории Афганистана в Министерстве обороны Украины организовано круглосуточное дежурство оперативной группы. (укр.)

На виконання Указу Президента України від 24 вересня 2001 року в Збройних Силах України здійснено всі заходи щодо забезпечення прольоту військово-транспортної авіації Збройних Сил США через повітряний простір України. Зокрема, спільно з Міністерством Закордонних справ та Міністерством транспорту розроблено план скоординованих дій, в тому числі визначені аеродроми для посадки військово-транспортних літаків ЗС США у разі виникнення форс-мажорних обставин. Але до 10:00 8 жовтня до МЗС України не надходило офіційної заявки від США щодо надання повітряних коридорів над територією нашої держави.

Крім того, Міністерство оборони України організувало взаємодію з офіцерами військового аташату при Посольстві США в Україні. Також уточнено заходи щодо підсилення, за необхідності, сил і засобів військ ППО ЗС України для забезпечення прольоту літаків та пошуково-рятувальних засобів.
Инф. Министерства обороны Украины.

Читайте також