У Верховной Рады ожидается напряженная неделя

02.07.2001, 11:47

С 3 по 6 июля 2001 года Верховная Рада Украины планирует рассмотреть около 120 законопроектов, в том числе 8 документов, которые определили Президент Украины и правительство как первоочередные и безотлагательные. (укр.)

У вівторок, 3 липня, передбачається розгляд Верховною Радою 18 законопроектів, що, зокрема, торкаються питань соціальної сфери (в тому числі - питання внесення змін до законів про оплату праці та про державні гарантії відновлення заощаджень громадян); виборів депутатів місцевих рад, виборів депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим. Проект розкладу пленарних засідань передбачає також розгляд законопроекту "Про цінні папери та фондовий ринок" (повторне перше читання), "Про Державний реєстр фізичних осіб", "Про створення та утримання гральних закладів, організацію азартних ігор і контроль за дотриманням відповідного законодавства" тощо.

У середу, 4 липня, на обговорення планується винести 11 законопроектів. Серед них - проект закону про Державний комітет ядерного регулювання України, про внесення змін до Законів України "Про Національну депозитарну систему та особливості електронного обігу цінних паперів в Україні", "Про дорожній рух" тощо.

О 15 годині у Верховній Раді відбудуться парламентські слухання з питань виконання законів України в галузі боротьби з корупцією. В день голосування - четвер, 5 липня, - проектом розкладу засідань Верховної Ради передбачено прийняття рішення щодо близько 90 законопроектів та проектів постанов. Серед документів, визначених Президентом України та урядом як невідкладні та першочергові, - проект Закону про внесення змін до Закону України "Про відходи" (повторне третє читання), "Про Фонд державного майна України" (друге читання), "Про Фонд гарантування вкладів фізичних осіб" (друге читання) та проект Земельного кодексу України (повторне друге читання).

З пропозиціями Президента України планується розглянути законопроекти "Про закони і законодавчу діяльність", "Про статус депутатів місцевих рад", "Про міжнародну технічну допомогу", "Про нафту і газ" тощо.

Крім цього, планується запропонувати до розгляду законопроекти про інноваційну діяльність, про право власності на окремі види майна та про внесення змін до Закону "Про страхування", до Закону "Про порядок здійснення розрахунків в іноземній валюті" (друге читання). В другому читанні також планується розглянути законопроекти "Про засади функціонування оптового ринку електричної енергії в Україні", Про альтернативні джерела енергії", "Про державне регулювання виробництва і торгівлі спиртом етиловим, коньячним і плодовим, алкогольними напоями та тютюновими виробами", "Про амністію", про внесення змін і доповнень до деяких законів України щодо фінансування дорожнього господарства тощо.

Відповідно до проекту розкладу парламентських засідань заплановано прийняття рішення щодо проекту Житлового кодексу України та проекту Постанови про рекомендації парламентських слухань "П'ята річниця Конституції України. Права і свободи громадян: сподівання і реальність". В цей же день народним депутатам запропонують включити до порядку денного і обговорити проект Закону про внесення змін до деяких законів України з питань оподаткування.

У п'ятницю, 6 липня, до розгляду депутатів планується запропонувати 15 законопроектів, зокрема, проект Пенсійного кодексу України, законопроект про механізм відновлення знецінених заощаджень громадян України, законопроекти про внесення змін до деяких законодавчих актів України (стосовно підсилення соціального захисту в умовах поглиблення економічної кризи) та про внесення змін до Закону України "Про державну підтримку підприємств, науково-дослідних інститутів і організацій, які розробляють та виготовляють боєприпаси, їх елементи та вироби спецхімії" тощо.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також