У Верховной Рады напряженный день

05.07.2001, 11:11

Сегодня, 5 июля, в предпоследний день голосования седьмой сессии, парламент Украины планирует принять решение по 120 вопросам. (укр.)

Відповідно до переліку питань, які можуть бути винесені на голосування народних депутатів, до порядку денного сьомої сесії пропонується включити законопроекти: про внесення змін до деяких законів України з питань оподаткування; про випуск облігацій внутрішньої державної позики в обмін на активи Акціонерного комерційного агропромислового банку "Україна"; про внесення змін до Закону України "Про відходи" у повторному третьому читанні.

Також розглядатиметься три постанови про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України для з'ясування причин, що призвело до кризового стану ААПБ "Україна".

Цього ж дня для включення до порядку денного і прийняття рішення пропонуються проекти Постанов про Почесну грамоту та Грамоту Верховної Ради України, у третьому читанні - про Земельний (іпотечний) банк.

У другому читанні в четвер планується розглянути 20 законопроектів, визначених Президентом як невідкладні. Зокрема, про визнання та виконання в Україні рішень іноземних судів; про введення мораторію на примусову реалізацію майна; Митний кодекс України; про Фонд державного майна України; про Фонд гарантування вкладів фізичних осіб.

Парламент також планує розглянути у другому читанні та прийняти рішення щодо законопроектів: про засади функціонування оптового ринку електричної енергії в Україні; Сімейного кодексу України; про внесення змін до Закону України "Про державні гарантії відновлення заощаджень громадян України"; про боротьбу із захворюванням на туберкульоз; про інноваційну діяльність; про право власності на окремі види майна; про внесення змін до Закону України "Про страхування"; про внесення змін до Закону України "Про порядок здійснення розрахунків в іноземній валюті"; про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв'язку з прийняттям Закону України "Про гуманітарну допомогу"; про внесення змін до Закону України "Про запровадження єдиного збору, який справляється у пунктах пропуску через державний кордон України" в новій редакції; законопроект про амністію.

Передбачається прийняття рішень з питань ратифікації - щодо міжнародного автомобільного сполучення та міжнародних перевезень пасажирів і вантажів автомобільним транспортом; Конвенції між Урядом України і Швейцарською Федеральною Радою щодо уникнення подвійного оподаткування стосовно податків на доходи і на капітал.

Цього ж дня парламент прийматиме рішення з обговорених питань. Зокрема, щодо двох альтернативних законопроектів про судовий устрій, який визначено Президентом як першочерговий; проекту Житлового кодексу України.

У повторному розгляді з пропозиціями Президента України планується заслухати шість Законів України, до яких надійшли зауваження глави держави. Зокрема, Закони "Про закони і законодавчу діяльність"; "Про статус депутатів місцевих рад"; "Про дошкільну освіту"; "Про нафту і газ".

Передбачається прийняття низки інших рішень.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також