Налоговая реформа стартовала. Пока малая

06.07.2001, 10:59

Верховная Рада Украины приняла в первом чтении так называемый малый налоговый кодекс - изменения к некоторым законам Украины по вопросам налогообложения. (укр.)

Цим законом істотно зменшується податкове навантаження: ставка податку на оподаткування прибутку підприємств з 2002 року встановлюється на рівні 17%, податку на додану вартість - 20%, прибуткового податку громадян - 10%, 15% і 25% відповідно до шкали, погодженої Кабінетом Міністрів.

Як зазначив голова Комітету ВР з питань фінансів і банківської діяльності Валерій Альошин (УНР), прийняти такий закон вирішила спеціально створена робоча група з опрацювання нового Податкового кодексу за участю депутатів, представників уряду, адміністрації Президента і зацікавлених відомств. Оскільки узгодити увесь Податковий кодекс на сьогодні ще дуже складно, а вже потрібно формувати держбюджет на наступний рік, вирішили спочатку провести хоча б "малу" податкову реформу. Уряд, за словами Міністра фінансів Ігоря Мітюкова, підтримав пропозиції депутатів. Однак робота над опрацюванням нового Податкового кодексу триватиме і, безсумнівно, в ньому ще буде істотно змінено і кількість загальних податків, і їх ставки. Проти змін до податкового законодавства голосували лише фракції КПУ і ПЗУ (1 - "за").
Инф. газеты "Голос України".

Читайте також