У Украины и Эфиопии хорошие перспективы сотрудничества

23.01.2002, 14:31

С 20 по 23 января украинская делегация во главе с Государственным секретарем Министерства иностранных дел Украины Юрием Сергеевым находится с визитом в Эфиопии. (укр.)

Програмою візиту передбачені зустрічі Державного секретаря МЗС України Ю. Сергеєва з Президентом Федеративної Демократичної Республіки Ефіопія Г. Гіоргісом, Державним Міністром закордонних справ ФДРЕ Т. Елему, Державним Міністром фінансів та економічного розвитку ФДРЕ Н. Катселе, Міністром оборони ФДРЕ А. Гемедою, Державним Міністром освіти ФДРЕ Г. Зевді, у ході яких будуть обговорені перспективні напрямки розвитку двостороннього співробітництва. Крім того, члени української делегації, до складу якої входять представники українського підприймництва, проведуть переговори з представниками ділових кіл Ефіопії.

Під час зустрічі з Президентом Ефіопії, яка відбулась 21 січня в Аддіс-Абебі, глава української делегації Ю. Сергеєв передав пану Г. Гіоргісу Послання Президента України Л. Кучми. Зустрічаючись з офіційними особами Ефіопії, Державний Секретар МЗС Украєни також вручить запрошення від Прем'єр-міністра України та Міністра оборони України на ім'я Прем'єр-міністра Ефіопії та Міністра оборони ФДРЕ відповідно відвідати Україну протягом 2002 року.

Україна має значні перспективи для відновлення та активного розвитку двосторонніх торговельно-економічних зв'язків з Ефіопією. Це обумовлено, зокрема, обранням 8 жовтня 2001 року Президентом ФДРЕ Гірме Гіоргіса, який виявляє дружнє ставлення до України і добре обізнаний з промисловим та науково-технічним потенціалом України, а також можливостями українських підприємств щодо реалізації перспективних економічних проектів на території Ефіопії.

Візит української делегації до Федеративної Демократичної Республіки Ефіопія та переговори з вищими керівниками цієї держави сприятимуть подальшому зміцненню авторитету нашої держави на континенті та реалізації політичних і торговельно-економічних інтересів України в Африці.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також