Предлагается ввести лицензирование оптовой торговли сахаром

01.11.2002, 11:15

Комитет Верховной Рады Украины по вопросам экономической политики, управления народным хозяйством, собственности и инвестиций рекомендовал парламенту принять за основу проект Закона о внесении изменений к Закону "О лицензировании некоторых видов хозяйственной деятельности" (относительно введения лицензирования хозяйственной деятельности, связанной с оптовой торговлей сахаром). (укр.)

Автори законопроекту стверджують, що сьогодні оптовою торгівлею цукром займається значна кількість власників цукру - товаровиробники, фізичні особи, постачальники матеріально-технічних ресурсів та інші суб'єкти підприємницької діяльності, які реалізують його на свій розсуд, в тому числі й на стихійних ринках.

Члени Комітету зазначили, що така ситуація на ринку не дає можливості здійснювати облік операцій при реалізації цукру, оцінювати наявні його ресурси для забезпечення внутрішніх потреб держави. Цукор перепродається декілька раз, сертифікати якості підробляються, немає можливості перевірити повноту сплати податків і зборів.

Тому, з метою врегулювання цього питання, запропонованими змінами до діючого Закону впроваджується ліцензування оптової торгівлі цукром в Україні.

Присутні на засіданні Комітету представники уряду наголосили, що "ліцензування оптової торгівлі цукром на внутрішньому ринку дозволить забезпечити стабільність на ринку цукру впродовж року за рахунок визначення квартальних та помісячних обсягів його реалізації та недопущення значних сезонних коливань ціни на нього".
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також