Разработаны изменения к закону "О службе в органах местного самоуправления"

30.11.2002, 12:46

Комитет Верховной Рады Украины по вопросам государственного строительства и местного самоуправления рекомендовал парламенту принять за основу законопроект о внесении изменений к закону "О службе в органах местного самоуправления". (укр.)

Проектом пропонується внести зміни до Закону "Про службу в органах місцевого самоврядування", які передбачають доповнення до переліку посад передбачених статтею 14 зазначеного закону. Внесення змін до цього переліку посад проектом документу передбачається віднести до повноважень Верховної Ради України.

До статті 21 пропонується внести зміни, які позбавляють Кабінет Міністрів повноважень у сфері визначення порядку та умов надання додаткових оплачуваних відпусток посадовим особам органів місцевого самоврядування, а також щодо встановлення груп за оплатою праці працівників виконавчих апаратів обласних рад, виконавчих органів міських рад.

Прийняття проекту, як вважає автор - народний депутат І. Іванчо, забезпечить уніфікований підхід до класифікації посад в органах місцевого самоврядування, а також приведе законодавство України про службу в органах місцевого самоврядування у відповідність до конституційних засада незалежності та законодавчого регулювання місцевого самоврядування.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також

Читайте также