Каким должен быть экологический аудит

28.11.2002, 11:40

Комитет Верховной Рады Украины по вопросам экономической политики, управления народным хозяйством, собственности и инвестиций рекомендовал парламенту принять в первом чтении проект Закона об экологическом аудите, внесенный Президентом Украины. (укр.)

Даний проект Закону містить положення щодо створення правових засад проведення незалежного екологічного аудиту, який органічно поєднувався би з іншими механізмами управління у сфері охорони навколишнього середовища, раціонального використання природних ресурсів та екологічної безпеки.

У законопроекті визначено зміст екологічного аудиту, мету, завдання, принципи та сфери застосування, виписано класифікацію форм та видів екологічного аудиту, правовий статус його суб'єктів.

Згідно із запропонованою редакцією, екологічний аудит - це документально оформлений системний процес перевірки об'єкта екологічного аудиту, що включає збирання і об'єктивне оцінювання доказів для встановлення відповідності визначених видів діяльності, заходів, умов, системи управління навколишнім природним середовищем та інформації з цих питань вимогам законодавства України про охорону навколишнього природного середовища, а також передача результатів такого процесу перевірки замовникові екологічного аудиту.

Пропонується екологічний аудит проводити в процесі приватизації об'єктів державної власності, а також для потреб екологічного страхування в разі передачі об'єктів державної та комунальної власності в довгострокову оренду, в концесію, створення на основі таких об'єктів спільних підприємств тощо.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також

Читайте также