Россия может предоставить $44 млн. в кредит на достройку АЭС в Украине

19.11.2002, 11:27

Комитет Верховной Рады Украины по вопросам финансов и банковской деятельности рекомендовал парламенту ратифицировать Соглашение между Кабинетом Министров Украины и Правительством Российской Федерации о предоставлении государственного кредита для финансирования достройки атомных электростанций на территории Украины. (укр.)

Угода містить зобов'язання Уряду Російської Федерації надати Кабінету Міністрів України державний кредит у розмірі $44 млн. для оплати поставок товарів, що виготовляються в Росії, а також виконання російськими організаціями робіт і надання послуг, необхідних для завершення будівництва і введення в експлуатацію енергоблоків 2 і 4 Хмельницької та Рівненської атомних електростанцій.

Члени Комітету зазначили, що в Угоді передбачено чіткі та дійові механізми використання та погашення кредиту, нарахування сплати відсотків, а також застосування штрафних санкцій у випадках несвоєчасного здійснення платежів по цьому кредиту. В Угоді також виписано механізм врегулювання спорів, що можуть виникнути в процесі реалізації її положень.

Аргументуючи необхідність ратифікації Угоди, народні депутати наголосили, що реалізація цього проекту дасть можливість щорічно виробляти на кожному енергоблоці 6-6,5 млрд. квт. г. електроенергії, отримати додаткові кошти на розвиток соціальної сфери регіону, створити додаткові робочі місця тощо.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також