Разработаны изменения в Закон Украины "О приватизации государственного имущества"

20.11.2002, 12:04

Комитет Верховной Рады Украины по вопросам экономической политики, управления народным хозяйством, собственности и инвестиций рекомендовал парламенту поддержать за основу проекта закона о внесении изменений в ст. 21 Закона Украины "О приватизации государственного имущества". (укр.)

Зміни передбачають зобов'язати іноземних інвесторів (фізичних та юридичних осіб) сплачувати вартість придбаного в процесі приватизації державного майна вільно конвертованою валютою та національною валютою України, але за умови проведення реінвестицій за рахунок коштів, одержаних іноземними інвесторами від інвестиційної діяльності в Україні.

Комітет вважає за доцільне не встановлювати жорсткі вимоги до іноземних інвесторів й надати їм право сплачувати вартість придбаного в процесі приватизації державного майна у національній валюті та/або вільно конвертованій валюті.

Члени Комітету також підтримали проект Закону "Про заходи по регулюванню цін на лікарські засоби та засоби медичного призначення". Проектом пропонується ввести обмеження щодо встановлення граничних розмірів надбавок (націнок) на ліки та вироби медичного призначення та зняття пільг по податку на додану вартість по зазначеному спектру товарів.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також