Может быть изменен статус саморегулируемых организаций профессиональных участников рынка ценных бумаг

21.11.2002, 11:57

Комитет Верховной Рады Украины по вопросам экономической политики, управления народным хозяйством, собственности и инвестиций рекомендовал парламенту поддержать в первом чтении правительственный проект закона о внесении изменений в Закон Украины "О государственном регулировании рынка ценных бумаг в Украине". (укр.)

Законопроектом передбачається змінити статус саморегулівних організацій професійних учасників ринку цінних паперів. А саме: визнати ці організації неприбутковими, відмовитись від принципу добровільності участі в них, а також обмежити кількість саморегулівних організацій одною з кожного виду професійної діяльності на ринку цінних паперів.

Члени Комітету вважають, що реалізація цього проекту сприятиме проведенню єдиної державної політики щодо упорядкованості на фондовому ринку та дисциплінованості його учасників, посиленню контролю за дотриманням учасниками фондового ринку регуляторних вимог. Також підвищаться вимоги до членів саморегулівних організацій, що сприятиме захисту законних прав та інтересів інвесторів.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також