К закону "Об аудиторской деятельности" разработаны изменения

04.11.2002, 10:48

Комитет Верховной Рады Украины по вопросам экономической политики, управления народным хозяйством, собственности и инвестиций рекомендовал парламенту принять за основу проект Закона "О внесении изменений в Закон Украины "Об аудиторской деятельности". (укр.)

За словами автора народного депутата Р. Зварича, законопроект має на меті приведення чинного Закону України "Про аудиторську діяльність" у відповідність із законами "Про бухгалтерський облік та фінансову діяльність в Україні" та "Про підприємництво" (в частині ліцензування видів підприємницької діяльності). Внесені зміни передбачають підвищення ефективної роботи Аудиторської палати, наділивши її повноваженнями контролю за аудиторською діяльністю та ввести посаду голови Аудиторської палати України. З метою недопущення інтервенції іноземних аудиторських фірм на ринок України, запропоновано привести положення Закону до міжнародних вимог, що дасть змогу українським аудиторам здійснювати аудиторські перевірки за національними стандартами, які не будуть протирічать міжнародним. Законопроект також передбачає введення обмежень щодо діяльності іноземних аудиторських фірм на ринку України.

Водночас, члени Комітету розглянули також відповідний законопроект, внесений Кабінетом Міністрів. Зазначалося, що його положення в більшості співпадають з нормами законодавчого акту Р. Зварича. Однак, представники уряду вважають, що їх проект Закону дещо розширює регламентацію аудиторської діяльності. Народні депутати дійшли висновку рекомендувати парламенту розглянути цей документ без підтримки комітету.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також