Вносятся изменения в некоторые законы относительно доходов и расходов бюджета

07.11.2002, 11:11

Комитет Верховной Рады Украины по вопросам экономической политики, управления народным хозяйством, собственности и инвестиций рекомендовал парламенту принять в первом чтении проект Закона о внесении изменений в некоторые законодательные акты Украины (относительно доходов и расходов бюджета). (укр.)

Законопроект розроблено з метою усунення суперечностей у законодавстві, що виникли у зв'язку з прийняттям Бюджетного кодексу, які необхідно врегулювати для виконання Державного бюджету України у 2003 році.

Цей законодавчий акт узгоджує з бюджетним законодавством питання зарахування доходів до бюджетів усіх рівнів, унормовує проведення видатків за окремими галузями та напрямами діяльності з цих бюджетів, встановлює вимоги до обрахунку тих чи інших видатків бюджету.

Під час обговорення цього документу члени Комітету висловили низку зауважень. Зокрема, в проекті запропоновано внести зміни до законів "Про Антимонопольний комітет України" та "Про захист економічної конкуренції". А саме: виключити положення про можливість використання цим центральним органом виконавчої влади із спеціальним статусом коштів від сплати штрафів, накладених за порушення антимонопольного законодавства та пені за прострочення їх сплати.

Народні депутати вважають, що таким чином Антимонопольний комітет позбавляють суттєвих джерел фінансового забезпечення його діяльності, що негативно позначиться на роботі цього державного органу. Тому ці зміни запропоновано вилучити.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також