Готовы к рассмотрению изменения к закону "О свободе совести и религиозных организациях"

08.11.2002, 11:31

Комитет Верховной Рады Украины по вопросам культуры и духовности рекомендовал парламенту утвердить в первом чтении законопроект о внесении изменений к Закону Украины "О свободе совести и религиозных организациях", внесенный Кабинетом Министров. (укр.)

Необхідність внесення змін до документа викликана тим, що Закон був ухвалений у 1991 році і за 10 років у суспільстві відбулися багато змін, які потребують відображення у законодавстві.

Законопроектом пропонуються зміни, які урівнюватимуть у правах громадяни, які навчаються в середніх і вищих духовних закладах з відривом від виробництва з учнями і студентами відповідних державних закладів.

Також пропонується врегулювати питання щодо надання статусу юридичної особи об'єднанням релігійних організацій.

Законопроект також пропонує визначити порядок і умови поступового повернення релігійним організаціям об'єктів колишньої церковної власності.

У документі запропоновано розширити права релігійних організацій у сфері культурно-освітньої та культурну діяльності, зокрема, що дасть можливість релігійним організаціям бути засновниками власних благодійних організацій.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також